آموزش شبیه ساز CloudSim (کلودسیم)
کلودسیم چیست؟
کلودسیم، چارچوبی برای مدلسازی و شبیهسازی سرویسها و زیربناهای محاسبات ابری است.
کلودسیم یک toolkit (کتابخانه) منبعباز و رایگان برای شبیهسازی سناریوهای محاسبات ابری است که در آزمایشگاه CLOUDS در دپارتمان علوم کامپیوتر و مهندسی نرمافزار دانشگاه ملبورن طراحی شده است.
کلودسیم چه کارهایی را میکند و چه کارهایی را نمیکند؟
کتابخانه کلودسیم کلاسهای اصلی برای تعریف مراکز داده، ماشینهای مجازی، کاربردها، کاربرها، منابع محاسباتی و سیاستهایی برای مدیریت بخشهای متنوع یک سیستم (برای مثال زمانبندی) را فراهم میکند.
این اجزا میتوانند توسط کاربران برای ارزیابی استراتژیهای جدید در بکارگیری ابرها (سیاستها، الگوریتمها زمانبندی، سیاستهای توزیع بار و نگاشت، و غیره) کنار همدیگر قرار بگیرند. کلودسیم همچنین میتواند برای ارزیابی موثر بودن استراتژیها از نقطه نظرهای مختلف به کار رود؛ از هزینه/سود گرفته تا تسریع زمان اجرای کاربرد. کلودسیم همچنین از ارزیابی سیاستهای Green IT پشتیبانی میکند.
هیچ محدودیتی در بکارگیری کلودسیم وجود ندارد: کلاسها میتوانند توسعه یابند و یا جایگزین شوند، سیاستهای جدید میتوانند افزوده شده و سناریوهای جدید میتوانند نوشته شوند. کلودسیم مثل بلوکهای سازندهای میماند که با آن میتوانید محیط ابری شبیهسازی خودتان را بسازید.
بنابراین، کلودسیم یک راه حل آماده برای استفاده نیست که شما پارامترها را تنظیم کنید و سپس نتایج را برای استفاده در پروژهتان جمعآوری کنید. کلودسیم یک کتابخانه است و شما باید یک برنامه جاوا بنویسید که از اجزاء کلودسیم استفاده کند و بدین ترتیب بتوانید سناریوهای دلخواهتان را طراحی کنید.
برای استفاده از کلودسیم به چه چیزهایی نیاز دارید؟
تنها دانش پیشینی که برای استفاده از کلودسیم بدان نیاز دارید، برنامهنویسی جاوا (از آنجا که کلودسیم به زبان جاوا نوشته شده است) و کمی دانش پایه در مورد محاسبات ابری است. داشتن دانش برنامهنویسی IDE همچون Eclipse یا NetBeans نیز از آنجا که بسیاری از وظایف توسعه کاربردها را ساده میکند، مفید خواهد بود.
کلودسیم چگونه نصب میشود؟
کلودسیم نیازی به نصب ندارد: تنها باید پکیج دانلود شده را از حالت فشرده خارج کنید و در یک دایرکتوری قرار دهید، سپس به classpath جاوا اضافهاش کنید. اگر از Eclips یا NetBeans استفاده میکنید میتوانید کلودسیم را به صورت یک پروژه اضافه کنید و بعد از آن برای پروژههای ایجاد شده بعدی از طریق IDE قابل دسترس خواهد بود.
چطور میتوانید در مورد کلودسیم بیشتر بیاموزید؟
میتوانید با مثالهای در دسترس، در پکیج کلودسیم شروع کنید. این مثالها شامل سناریوهای ساده تا پیچیده هستند. بعد از آن تا اندازه زیادی میدانید که چطور باید اجزا را در کنار هم قرار دهید تا سناریوهای خودتان را بسازید.
یارآموزان بزرگترین سامانه شبیه سازی با دراختیار داشتن اساتید مجرب، شبیه سازی پروژه های پژوهشی در تمامی رشته های فناوری اطلاعات و مهندسی کامپیوتر می باشد. برای ارتباط با ما از طریق فرم ثبت سفارش و یا ایمیل زیر اقدام فرمایید.
Yaramoozan.ir@gmail.com | تماس با ما |

